THE universitetsranking 2011/2012

Times Higher Education si årlege universitetsranking er no publisert. Universitetet i Oslo er med denne gongen, etter å falle ut i fjor på grunn av feilrapportering. Vi tek plass 181 – ei heiderleg Birken-plassering, men eit godt stykke frå toppen. Best i Noreg, men med åtte nordiske universitet føre oss – Karolinska Institutet, Lund, Uppsala, Helsinki, Aarhus, Stockholm, København og DTU. Karolinska er i ei særklasse, men det er nå også eit spesialisert medisinsk universitet. Dei andre er innan rekkevidde når det gjeld poeng. Lund har 57.9, København 49 og UiO 43.6. Dei tre kategoriane som tel tungt er undervisning, forskning og siteringar (på forskningspublikasjonar). København slær oss til dømes på undervisning og siteringar, medan UiO er betre på forskning. Sjølv om vi er ein veslebror mellom hovudstadsuniversiteta i Skandinavia kan vi trøyste oss med at det går framover – etter rapporteringsfadesen i fjor har THE etterrekna UiO sitt resultat, og kjem til at det ville ha helde til plass 186.

Heile rankinga finn du her.

Reklame

0 Svar to “THE universitetsranking 2011/2012”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: