Klimapark2469 med istunnel i Jotunheimen lanseres

Klimapark2469 med istunnel som er planlagt i Jotunheimen, lanseres  i dag tirsdag 13. april klokken 12:00 i CIENS/Forum Forskningsparken med miljø- og utviklingsminister Erik Solheim tilstede.

Hva ligger bak Klimapark2469? Tallet, 2469, viser til høyden på Galdhøpiggen. Rett nedenfor Norges høyeste fjell og i nærheten av Juvasshytta vil Klimaparken ligge med lett adkomst fra bilvei. Her i høyfjellsområdet har det dukket opp godt bevarte kulturminner etter som isbreene og snøfonner har smeltet de siste årene. Funnene her har gitt ny kunnskap om klimaendringer, kultur og høyfjellsnatur i et langtidsperspektiv. I Klimapark2469 skal den nysgjerrige kunne møte den aktive kultur- og klimaforskning på en ny arena.

Første etappe begynner i mai med gravingen av Nord-Europas eneste istunnel i Juvfonna som skal stå klar til turistsesongen i sommer. Tunnelen blir 30 meter lang, 2,5 meter høy og 1,5 meter bred.

Blant de mange samarbeidspartnerne er Meterologisk institutt og Universitetet i Oslo ved  Kulturhistorisk museum og Institutt for geofag med Prof. Bernd Etzelmuller.

Miljøvernministeren kommer til lanseringen. Kommer du?

Invitasjon til lansering av Klimaparken2469 og istunnelen 13. april.

Mer om Klimaparken2469

0 Svar to “Klimapark2469 med istunnel i Jotunheimen lanseres”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: