Mangel på geokompetanse

geomatikkDet er stor etterspurnad etter geofagleg kompetanse i samfunnet. Tekniske Ukeblad har i dag eit oppslag med tittelen «Vill jakt på kartdata-hoder» der hovudmeldinga er at bransjen er bekymra for framtida sidan prosjekta og utfordringane står i kø medan rekrutteringa sviktar. Samtidig leitar oljebransen både etter nye funn og norske fagfolk. Tilsvarande meldingar får vi frå andre miljøa som rekrutterar frå faget vårt. Geofag opnar dørane til arbeidslivet!

Reklame

1 Tilbakemelding to “Mangel på geokompetanse”


  1. 1 Torbjørn Dalløkken 2011/04/28 ved 07:58

    Bra artikkel som setter fokus på geomatikk! Det er mange spennende anvendelsesområder av geografisk informasjon, så det er en stor fordel med å studere akkurat dette. Rekrutteringa til bransjen/studiene kan nok ta seg opp etter at nettdsiden geomatikkbransjen.no ble lansert.

    Jeg synes imidlertid det er litt rart at Institutt for Geofag ikke er representert med noen deltagere (hverken studenter eller ansatte) på en av de viktigste norske brukerkonferansene til programvaren som brukes i studiet. Konferanser er jo en veldig fin arena for å knytte kontakter til arbeidslivet og se andre bruksområder av faget.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: