Godt nytt år!

Metal RabbitI natt, 3. februar kl 3:30 er det nymåne. I Vestlands-tradisjonen går vi frå Torre månad og inn i ho Jø, den barskaste av årets månadar. I Kina og Vietnam markerar nymånen det nye året, Kina går frå Tiger til Harens år og Vietnam frå Tiger til Katt – det er eit av dei få åra som har ulike dyresymbol i dei to landa. Sidan vi er inne i metall-elementet, så er 2011 metallharens år, ei blanding av mjukt og hardt. Den store festen kan ta til – vårfesten i Kina og Tet i Vietnam. Vi ynskjer våre kollegar godt nytt år, og kan unne oss ei månefeiring sjølv – månen påverkar oss, om kanskje mindre enn bestemor mi trudde.

Reklame

0 Svar to “Godt nytt år!”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: