Endeleg SUCCESS

SUCCESS – et forskningssenter for miljøvennlig energi med fokus på langsiktig sikker lagring av CO2

Torsdag 8. april opna SUCCESS – SUbsurface CO2 Storage – Critical Elements and Superior Strategy, senter for miljøvennlig energi (FME) utnemnt av Norgegs forskningsråd for eit år sidan. Lagring av CO2 i grunnen kan verte eit viktig tiltak for å redusert utsleppa av CO2 til atmosfæren globalt. Opningen av senteret markerer at samarbeidet mellom mellom fleire universitet, forskningsinstitusjonar og næringslivsaktørar i Norge de neste 8 årea er formalisert og i gang. Dette er ein lekk i den «nasjonale dugnaden» for å redusere CO2-utsleppa .

Fleire av våre eksisterande prosjekt innan lagring av CO2 i grunnen vil være knytta opp til senteret, slik byggjer senteret vidare på forskninga og undervisninga vår i petroleumsgeologi gjennom 40 år. Vi ynsker professor Per Aagaard som leier satsningsområdet hjå oss lukke til med senteret.

Til heimesida for SUCCESS.

Reklame

0 Svar to “Endeleg SUCCESS”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: