MatNat 150 år

Den 25. februar 1860 vedtok Stortinget å opprette eit eige fakultet for naturvitskapane ved Det Kongelige Frederiks Universitet. Til då låg naturvitenskapane under Det historisk-filosofiske fakultet. Den rette 150-årsdagen til Det matematisk-naturvitskaplege fakultetet er derfor i dag. Vi gratulerer! Feiringa vert rettnok neste år, saman med 200-års jubileet til Universitet i Oslo. Det kan nemnast at i 1861 hadde fakultetet 12 lærarar – ein tredel av den vitskapelege staben ved universitet.

Reklame

0 Svar to “MatNat 150 år”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: