Dommen mot NGI

I «Malmøykalv-saka» vart NGI frikjent for falsk forklaring, men dømt for medverknad til brot på forureiningslova. Det er verdt å merke seg at fagdomaren stemde for frikjenning av NGI på alle punkt, men vart nedstemt av lekdomarane. Forståeleg nok ankar NGI dommen. Det er også interessant at medan den opphaveleg tiltalen var på ulovleg deponering av 33000 m3 ureina masse, har retten kome fram til at det trulege talet er 1200 m3, i samsvar med Veritas sine berekningar. Les meir her. Rettsaka tok sju veker – ein nesten uverkeleg ressursbruk på ei sak der alle vesentlege fakta var kjent i forkant. Som mange vil vite har Gijs Breedvelt, professor II hjå oss, vore NGI sin mann i rettssalen.

Reklame

0 Svar to “Dommen mot NGI”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: