Vitjing frå Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet har tilsyn ved Universitetet i Oslo i desse dagar, og har vald ut Matematisk-naturvitskapleg fakultet som tilsynsobjekt. Truleg skal dei ta for seg eit fakultet til. Fokus er ein litt spesiell kombinasjon av aspekt frå arbeidsmiljøsaka på Odontologisk fakultet og kjemikaliesaka på Biologisk institutt. På vårt fakultet har vitjar dei sju institutt, mellom dei oss. Tilsynet var på tysdag, og var lagt opp som eit totimars møte. Fyrst ein halvtime med instituttverneombod, kontorsjef og instituttleiar, så ein time med intervju med fem tilsette, utvalde av instituttverneombod, kombinert med ei snøgg befaring på nokon av laboratoria, og til slutt attendemelding til instituttverneombod, kontorsjef og instituttleiar. Vi har også fylt ut ein nokså utførleg rapport rundt labdrift og kjemikalietryggleik.

Det kom opp lite kommentarar i høve til laboratoriene, men ein god del observasjonar rundt det psykososiale arbeidsmiljøet. Desse vi føre til ein del tiltak som med skal kome attende til. Ein observasjon var t.d. at dei tilsette kjenner for dårleg til varslingsrutinene ved universitetet. Varsling stod sentralt i dette tilsynet, så det var noko av det fyrste som vart sjekka ut. Andre observasjonar gjekk på saker som informasjonsstruktur, innsikt i avgjerder, stipendiatar og rettleing, medarbeidarsamtalar mm. Vi kjem attende til dette etter kvart.

Reklame

0 Svar to “Vitjing frå Arbeidstilsynet”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: