Geoengineering og klimamanipulering

Det er aukande interesse for å utforske i kor stor grad det er mogeleg å motverke klimaeffektane av aukande mengder drivhusgassar med målretta tekniske tiltak som vil ha motsett, altså avkjølande, verknad på klimaet. Vi, det vil seie Jón Egill Kristjánsson, er med EU-prosjektet IMPLICC (Implications and risks of engineering solar radiation to limit climate change) som ser på klimamanipulering og miljøverknadene av slike tiltak. Prosjektet er leia av Max-Planck-Institut für Meteorologie, og i tillegg til instituttet deltek Cicero i prosjektet frå norsk side. I siste utgåve av Teknisk Ukeblad er Jón Egill intervjua om slike tiltak. Les her.

Reklame

0 Svar to “Geoengineering og klimamanipulering”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: